Vezetői képességfejlesztés

E-learning

Vezetői képességfejlesztés

 

Vezetőnek lenni óriási kihívás! Hogyan feleljen meg ennek? Miért érdemes jó vezetőnek lenni? Hogyan lehet jobb vezető, aki képes csapatot építeni, ahol a közös eredmény meghaladja más csoportok eredményeit? Mit kell tudni, tenni egy vezetőnek? Mik a vezetőkkel szembeni elvárások, amelyeket a dolgozók árgus szemekkel figyelik, hogy a vezető megfelel nekik vagy sem? Milyen vezető legyen? Felelősségvállalás, viselkedés, stílus, hozzáállás, és még sok egyéb tényező, amelyből kialakíthatja saját vezetői stílusát.

Sok mindenhez kellene érteni, vagy megoldani, hogy valaki értsen hozzá a cégen belül.

Akkor könnyebb ennek eleget tenni, ha valaki képes működési rendszert építeni és üzemeltetni, valamint megtalálja azokat az embereket, akik ebben termelékenyen dolgoznak.

Ehhez, képesnek kell lenni vezetői üzemmódban dolgozni!
Attól függően, hogy ki mennyire korlátozottan tölti be a vezetői funkciót, olyan mértékben szenved a vállalkozás által rá rótt terhektől. Hiszen a vezetői teendők, azok következményei, a vállalkozói sikerén túl, teljes mértékben kihatnak a magán és személyes életére.

Az lenne a jó, ha…

… a vezetők olyan szervezeti felépítést tudnának kialakítani, amely képes ellátni a rendeltetését
… megtalálnák (bevonzaná, észrevenné, felvenné, kiképezné) azokat az embereket, akik a cégébe valók
… képesek lennének összehangolni a csoportban dolgozók munkáját
…minden résztvevő képes lenne eleget tenni a rá vonatkozó, megállapodás szerinti elvárásoknak, egyéni és együttműködési szinten

Az a probléma, hogy…

… a vállalkozások felépítése hiányos, ezért az, nem tudja maradéktalanul ellátni a rendeltetését, amiért létrejött. Ennek következtében a vezetőre hullik vissza minden olyan feladat és felelősség, amelyet a szervezet nem tud önműködően ellátni. A vezetők ettől túlterheltek, türelmetlenek, kevesebbet kommunikálnak, mint szükséges lenne, fáradtak, időnként agresszívak, vagy már fásultak.
… a vezetők nem képesek vezetőként eleget tenni a vezetői elvárásoknak
… a vezetők nem képesek felvenni azokat a dolgozókat, akik nagymértékben segítenék a cég munkáját

Ezzel nem lehet előrébb lépni! Ezek a nehézségek akadályozzák a növekedést!

Nem csak a vállalkozók, hanem a vezető beosztásban lévők zöme sem ismeri, a vezetői szerep minden összetevőjét.

Nincs pontos elképzelésük a saját vezetői működésükről.
Rossz mintákat és beidegződéseket követnek.
Nem tudják összehangolni a munkavállalók egyéni céljait a cég törekvéseivel.
Nem képesek úgy összeállítani a csoportjukat és fejleszteni a csoportba tartozó embereket, hogy azok csapattá kovácsolódjanak össze.

Fő nehézség a vezetővé válásban

– Túl sok szerepnek kell egy időben eleget tenni. Ezért sem idő, sem figyelem, sem energia nincs arra, hogy végig tudja gondolni, mit kell tennie ahhoz, hogy jobban el tudja látni a vezetői szerepét.
– Nem lát jó vezetői mintát, ezért a saját elgondolását követi. Vagyis annak megfelelően csinálja a vezetést, amilyen emberi tulajdonságokkal rendelkezik, értékekkel bír és feltételezésekkel él. Ez sokszor szembemegy a sikeres vezetői szempontokkal.
– Nem áll rendelkezésre megfelelő vezetői eszköztár, hiszen nincs olyan, hogy kisvállalkozói vezetőképzés.

Vezetői képességfejlesztés

A fenti szempontok megismerésén túl, olyan hasznos útravalókat, és tanácsokat kap a mindennapokhoz, amelyeket nem csak saját magam, hanem ügyfeleim is használnak vezetői feladataik során.

Ez, a gyakorlatban azonnal használható tudás segít abban, hogy a mostanitól könnyebben, nyugodtabban és sikeresebben tudjon vezető lenni!

A “Vezetői képességfejlesztés” nem jár különösebb teherrel a vezető számára.
Nem kell mást tennie, mint meghallgatni a 5 óra 22 perces hangfelvételt, amely során az ismeretanyag fokozatosan beépül VEZETŐI HOZZÁÁLLÁSÁBA és pozitív irányba viszi VEZETŐI VISELKEDÉSÉT.

- Digitálisan letölthető oktatócsomag -

64 db 5-10 perces MP3 hangfelvétel
A hangfelvételek teljes hossza: 5 óra 22 perc

A hangfelvétel mellé jár az előadás teljes leirata! 47 db A/4 oldal.
Szerkesztett, tartalomjegyzékkel és szószedettel ellátott leírás, amelyet a megrendelés utáni díjbeérkezést követően, digitális (PDF) formában azonnal elküldünk a hangfelvételekkel és a számlával együtt.

A “Vezetői képességfejlesztés” oktatócsomagban lévő tapasztalatok további előnyei
A beosztottak és vezetők viszonyának pontosabb megismerése, nem csak a cégen belüli vezetővé válást támogatja, hanem általuk jobb eredményeket fog elérni a vevőkkel, beszállítókkal és együttműködő partnerekkel kapcsolatban is.


Szállítási költség nincs: digitálisan letölthető fájlokat küldünk

Szolgáltatóról bővebben

Ár (bruttó) 31 750 Ft

Szolgáltató

Tomán József
Feliratkozás

Iratkozz fel a 'Tomán József' hírlevél csatornára és értesítünk ha a szolgáltató új képzése elérhető!