Szervezetépítés

E-learning

Szervezetépítés

Minden cég, olyan eredményt képes elérni, amit a szervezeti felépítése és állapota, lehetővé tesz a számára. A legkisebb vállalkozás működtetése is szervezeti funkciókon keresztül történik. A növekedés, a létszám növekedésével is együtt jár. Ez, a működés folyamatos átszervezését igényli, ami a szervezet kialakításában is megjelenik. A felépítés nem csak hierarchiát hoz magával, hanem rálátást, felelősséget, hatáskört, információáramlást, erőforrásokat, cselekvést, eredményeket is. Építsen olyan szervezetet, amelyik be tudja tölteni a piaci szerepét és képes elvégezni a cég funkciójából fakadó teendőket.

Miért érdemes a szervezetépítéssel foglalkozni?

Amikor az alábbiakat érzékelik egy cégben, akkor biztosan foglalkozni kell a szervezetépítéssel:

  • Emberekre épülnek a munkakörök nem pedig emberek töltenek be munkaköröket.
  • Nehezen helyettesíthetők a dolgozók mert olyan sokféle teendőt látnak el, hogy képtelenség még egy olyan tapasztalatú embert találni.
  • Nincs minden szükséges cégműködési funkció lefedve.

Vagyis vannak olyan funkciók, amelyeknek nincs egyértelmű felelőse, vagy akár senki sem felel érte, így nem jók ott az eredmények.
A legfőbb, és leggyakoribb funkcióhiányos területek, amelyek szinte minden cégnél jelen vannak:
– nincs elég új érdeklődő
– nincs elég eladás
– nem jó a kiszolgálás
– nincsenek vezetve az emberek
– nincs pénzügy, hiányosak a pénzügyi folyamatok

  • A csoportokban nem töltik be rendesen a vezetői szerepeket.
  • Amikor a megszokottól kicsit eltérő feladat keletkezik, akkor nem egyértelmű, hogy azt kinek, milyen munkakörben lévő embernek kell elvégeznie.
  • Nem tudnak szakosodni a dolgozók, ezért vannak, akik semmihez sem értenek rendesen, így vannak olyan feladatok, amelyeket alacsony színvonalon tud csak ellátni a vállalkozás.
  • Ugyanazokat a feladatokat átfedésben végzik, így előfordul, hogy senki nem csinálja meg, és az is, hogy többen nekikezdenek.
  • A dolgozók nincsenek megfelelő módon felkészítve, tájékoztatva, bevonva a cég életébe.

Ön is látványos eredményeket érhet el szervezetépítéssel

Kis gondolkodásbeli módosítással felszámolhatók a problémák.

A kisvállalkozások, a kevésbé tudatos szervezetépítés miatt, nem szervezeti funkciókra épített szervezeti felépítésben gondolkodnak, amelyeket emberek töltenek be, hanem emberekben, akik elvégeznek bizonyos feladatokat.
Ezért nincs minden szükséges funkció lefedve. Ezért nem tudják rendesen felkészíteni a dolgozókat a munkavégzésre és ezért vannak szervezési, helyettesítési problémák.

A kulcs abban rejlik, hogy fordított gondolkodással, máshonnan kell kiindulni.
Az igaz, hogy végül egy konkrét személy fogja elvégezni a feladatokat, de neki egy célzottan létrehozott munkakört kellene betöltenie, és nem fordítva.
Gyakran vesznek fel úgy embereket, hogy adnak nekik különböző feladatokat és ezt elnevezik valamilyen munkakörnek.Ez nem szervezetépítés.
Ebből keletkezik az ezzel kapcsolatos összes probléma.

Érdekelné a megoldás?

Tudunk mutatni egy olyan módszert, amely segít, a meglévő szervezeti és szervezési problémáit megszüntetni. Olyant, ami bármilyen tevékenységű és méretű cégnél alkalmazni lehet. Amelyet követve létre tudja hozni ezt a szokványoshoz képest fordított, de a vállalkozás hatékony működtetése szempontjából logikus és szakszerű megközelítést.

Óriási eredményeket lehet elérni a Szervezetépítés módszerét alkalmazva

Az egyik, jelentősebb létszámú vállalkozásnál, (közel 100 fős cég) a tulajdonos egyszemélyes irányítással vezette a céget.
Dinamikus növekedés után, özönvízszerűen jöttek a problémák és drasztikusan csökkent a nyereségesség.
Egyébként, az egyik legveszélyesebb helyzet egy vállalkozás életében az, amikor kontrollálatlanul, vagyis a képességekhez mérten túl gyorsan növekszik.
Jöttek a személyes és egészségügyi problémák.

Változtatni kellett.
Gyakorlatilag bármi áron, mert minden veszélybe került.

A megfelelő szervezetépítési lépéseket megtéve, a tulajdonos életét olyan mértékben meg lehetett könnyíteni, hogy alig néhány feladat maradt nála. A többit át tudtuk helyezni, az újrafogalmazott részlegek, újonnan létrehozott vezetői munkakörét betöltő, arra fokozatosan felkészített vezetőinek. Természetesen, ez a vezetőkhöz tartozó dolgozók munkakörének szabályozásával együtt történt.

A tulajdonos fellélegzett, időt és életet nyert.
Ma már csak azzal foglalkozik, amit saját döntése alapján szívesen végez.
Megszabadult a mókuskerék kényszerít hatásától.

Optimálisan felépített szervezet nélkül nem tud kellő hatékonyságot kialakítani, fenntartani.

A Szervezetépítés módszer, a hatékonyság növelés szempontjából nélkülözhetetlen.
Tanácsadási folyamatban a szervezeti felépítés elvi kialakítása, néhány perctől több napig is eltarthat, a tevékenységtől és a cég létszámától függően. Ennek költsége elérheti a több százezer forintot is.
Könyvekből nem lehet megtanulni azt a gondolkodásmódot, amelyet ebbe a gyakorlati csomagba el tud érni.

A cd tartalma
– 2 óra 22 perc vágott hangfelvétel MP3 formában
– előadás jegyzete az ismeretekkel és gyakorlati feladatokkal

Szolgáltatóról bővebben

Ár (bruttó) 31 623 Ft

Szolgáltató

Tomán József
Feliratkozás

Iratkozz fel a 'Tomán József' hírlevél csatornára és értesítünk ha a szolgáltató új képzése elérhető!